Remedii

40 de beneficii ale bicarbonatului de sodiu

Faptul că bicarbonatul de sodiu se găsește în orice magazin alimentar, la un preț mai mult decât convenabil, accesibil oricărui „buzunar”, îl face nu numai un ajutor de nădejde în mai multe domenii… hai să le spunem casnice, după cum veți citi , dar și un remediu pentru nenumărate și neașteptate probleme de sănătate.

…în SĂNĂTATE
1. Utilizarea cea mai cunoscută a bicarbonatului de sodiu este pentru combaterea acidității crescute a stomacului. O masă prea bogată având drept consecință un stomac „greu” încercat și încărcat se „rezolvă” de cele mai multe ori cu o linguriță d e bicarbonat, majoritatea dintre noi fiind beneficiarii acestui „tratament” simplu și eficace contra neplăcutelor „arsuri” care urmează ospețelor prea copioase. Bine-înțeles, in extenso, bicarbonatul de sodiu este folosit pentru neutralizarea acidul gastric în exces în gastrite.

2. Este general acceptat faptul că persoanele cu aciditate crescută sunt predispuse la osteoporoză, artrită și cancer, de aceea bicarbonatul de sodiu este considerat un remediu naturist împotriva cancerului. O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar cu apă de 200 ml, la care se adaugă sucul stors dintr-o jumătate de lămâie, înainte de masă, este doza necesară pentru a obține și a menține alcalinitatea ideală.

3. Dacă sunteți răciți, o gargară cu apă amestecată cu o linguriță de bicarbonat de sodiu ameliorează durerile de gât, combate virușii și bacteriile.

4. Contra infecțiilor urinare se poate folosi bicarbonatul de sodiu împreună cu preparatele din merișoare, reduce aciditatea și grăbește vindecarea. Reducerea nivelului de acid uric este benefică și în cazurile de gută și artrită.

5. Bicarbonatul de sodiu este un bun remediu împotriva înțepăturilor de insecte, arsuri solare, înlăturarea iritațiilor și crăpăturilor pielii.

6. Gargara cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o cană cu apă nu numai că vă împrospătează respirația, dar previne și apariția aftelor bucale și, în caz că, totuși, nu „scăpați”, ajută la vindecarea acestora.

7. Amestecat cu apă, sub formă de pastă, poate fi folosit ca scrub pentru față și corp, în special de către persoanele cu acnee sau psoriazis.

8. Ajută la calmarea iritațiilor și a mâncărimii provocate de dermatita atopică sau cea seboreică.

9. Gargara cu bicarbonat de sodiu amestecat cu apă este un bun tratament contra candidei bucale. Iar în candidoza vaginală, bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea iritațiilor, mâncărimilor și mirosurilor neplăcute, calmând zona intimă afectată.

10. Ajută banal la banala desfundare a nasului: puneți o linguriță de bicarbonat de sodiu în picăturile de nas. Simplu și eficient!

11. După un efort mare, în special în cazul sportivilor, crește concentrația de acid lactic, asociată cu durerile provocate de febră musculară. Bicarbonatul de sodiu poate reduce cantitatea de acid lactic.

în BUCĂTĂRIE
12. La concurență de popularitate cu beneficiul adus în cazul arsurilor stomacale este utilizarea bicarbonatului de sodiu în patiserie și cofetărie, unde intră în compoziția prafului de copt.

13. Amestecat cu oțet, gospodinele îl folosesc chiar în locul prafului de copt în bucătăriile „familiale” la prăjituri sau cozonac.

14. Procesul de frăgezire al cărnii de pasăre poate fi ajutat și „grăbit” de o linguriță cu bicarbonat d sodiu în apa în care este fiartă.

15. Boabele de fasole pot fi, de asemenea, frăgezite cu bicarbonat de sodiu pentru a deveni mai ușor digerabile.

16. Orice omletă va ieși mai pufoasă dacă adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă folosite.

17. Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea din mâncărurile bazate pe tomate.

18. Curăță și albește dinții, elimină bacteriile din gură, previne apariția cariilor.

ATENȚIE: nu pus direct pe periuță, ci bine dizolvat în apă și doar o dată pe săptămână. Este valabil și pentru protezele dentare.
19. Puțin bicarbonat de sodiu în șamponul de păr vă poate scăpa de problemele pielii sau ale părului gras. Amestecat cu zeama de la o lămâie și dizolvat într-o cană cu apă caldă împrospătează părul persoanelor cu dread-uri.

20. Bicarbonatul de sodiu este și un bun antiperspirant. Aplicați-l sub formă de pudră la subraț și va elimina mirosul atât de neplăcut de transpirație.

21. O ceșcuță cu bicarbonat dizolvată în baie vă face pielea mai catifelată.

22. „Scoate” mirosul specific de pește atât de pe mâini, cât și din carnea de pește.

23. Înlătură grăsimea de pe farfurii, oale, tigăi, tăvi, în general vase de bucătărie.

24. Curăță bine și frigiderul, iar lăsat în interior, o linguriță amestecată într-o ceșcuță cu apă, înlătură mirosurile neplăcute din frigider.

25. Curăță la fel de eficient cuptorul cu microunde și cuptorul aragazului.

26. La fel de bine curăță geamurile și oglinzile, bine-nțeles amestecat cu apă. Fiindcă suntem la sticlă, să amintim și sticlele sau borcanele pe care vreți să le refolosiți, ca să nu mai amintim de biberoane (cu multă, multă apă fierbinte!).

27. Face minuni la curățarea chiuvetei, a dușului, a căzii, în general a obiectelor plastice, de porțelan, din inox sau crom, a suprafețelor de marmură.

28. Puțin bicarbonat pus în mașina de spălat rufe face toate hainele mai curate.

29. Presărat în interiorul pantofilor (și pe șosete!) și lăsat peste noapte, elimină mirosul neplăcut.

30. O ceașcă de bicarbonat de sodiu presărată în WC-eu, lăsată o oră și abia apoi clătită curăță vasul de toaletă și elimină mirosurile neplăcute.

31. Este eficient și la curățarea covoarelor: presărați bicarbonat pe covor, freacați ușor, apoi lăsați cel puțin o oră (cel mai bine ar fi, însă, o noapte) să acționeze. Apoi curățați-l cu aspiratorul.

32. Presărat în scrumieră, va reduce mirosul neplăcut de țigară.

33. Șterge zgârieturile sau urmele de creion de pe pereți.

34. Presărat pe la colțurile casei vă poate scăpa de furnici, gândaci și alte insecte nedorite.

35. Curăță bine bijuteriile.

36. Presărat pe blana animăluțelor de casă, îi conferă strălucire.

ATENȚIE: Nu se pune mult bicarbonat. și se perie bine blănița prietenului cu patru lăbuțe!
37. Presărat în litiera pisicii, absoarbe mirosurile neplăcute.

… în GOSPODĂRIE
38. Dacă adăugați în apă o linguriță cu bicarbonat de sodiu, florile din vază se păstrează proaspete mai mult timp.

39. Presărat prin grădina de zarzavaturi, bicarbonatul de sodiu va ține la distanță… iepurașii și alte rozătoare mici!

40. Presărați bicarbonat de sodiu pe răsadurile de roșii și veți obține legume cu o dulceață deosebită

sursa:https://graiul-nostru.ro/?p=64&preview=true