Retete

Faguri cu crema

Ingrediente faguri cu crema (cca 60 bucati)

faguri:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
1 lingurita praf copt
cca 400 gr faina

crema:500 ml lapte
200 ml unt
5 linguri faina sau amidon
5 linguri cacao
250 gr zahar pudra
esenta rom dupa gust
Mod de preparare faguri cu crema:

Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul si laptele iar la final adaugam faina si praful de copt si incorporam. Cantitatea de faina poate fi mai mica sau mai mare in functie de capacitatea de absortie, marimea oualor, etc. Trebuie sa obtinem un aluat ca o smantana care curge de pe lingura.
La prima utilizare eu am uns forma cu putin uei cu ajutorul unei pensule de patiserie. Am luat cu lingura aluat si am pus cate o gramajoara in mijlocul fiecarei forme. 
Coacem fagurii. 
Apoi ii lasam sa se raceasca. Am obtinut aproximativ 120 bucati.
Punem intr-un vas, la foc mic, laptele, cacao si amidonul (sau faina). amestecamm continuu sa nu se lipeasca si vom obtine o budinca, pe care o dam deoparte sa se raceasca. Mixam untul cu zaharul pudra si il incorporam in budica rece. Dam crema la frigier pentru jumatate de ora.
Lipim fagurii doi cate doi cu crema.
Ii lasam cel putin o zi sa se inmoaie de la crema.