Remedii

Consumul de ceai de coada calului este extrem de benefic pentru sănătate. Planta coada calului este folosită în scopuri medicinale de mii de ani, încă din Antichitate. Coada calului este cunoscută drept planta cu cea mai mare concentrație de siliciu, mineral esențial pentru sănătatea organismului. Beneficiile majore ale plantei se datorează proprietăților antioxidante, antiinflamatorii și ingredientelor active din compoziție.

Consumată sub formă de suc, ceai sau tinctură, această plantă medicinală este folosită pentru tratarea multor afecțiuni, începând de la bolile renale, artrită, tuberculoză și afecțiunile vezicii biliare și până la ameliorarea umflăturilor ori scăderea în greutate.

Beneficiile ceaiului de coada calului

  • Înlătură pietrele la rinichi;
  • Tratează infecții precum stafilococul auriu;
  • Tratează afecțiuni stomatologice;
  • Vindecă gastrita și ulcerul; Protejează organismul de boli canceroase;
  • Tratează afecțiunea arterială;
  • Vindecă osteoporoza;
  • Gargara cu ceai de coada calului este indicată pentru tratarea amigdalitei;
  • Comprese cu ceai pentru vindecarea eczemelor și a diferitelor afecțiuni de la nivelul pielii;
  • Tratează micozele de la unghii.

Ceai de coada calului – mod de preparare

Pentru infuzie de coada calului ai nevoie de o linguriță de plantă uscată și 200 ml de apă. Se pune planta uscată peste apa clocotită și se lasă la infuzat pentru 10-15 minute. Se pot consuma până la 2 căni pe zi de ceai de coada calului.

Pulbere de coada calului

Pulberea se obține prin măcinarea plantei uscate și se poate administra câte o linguriță, de 3, 4 ori pe zi. Este un adjuvant pentru organism în tratarea hemoragiilor, anemiilor posthemoragice, dar și consolidarea oaselor și dinților și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Macerat la rece

Se adaugă într-un litru de apă între 4 și 6 linguri de pulbere de coada calului și se lasă totul la infuzat peste noapte. Lichidul obținut se consumă pe parcursul întregii zile și are acțiune diuretică, detoxifiantă, eliminând surplusul de apă din țesuturi.

Decoct de coada calului

Se face concentrat dintr-o lingură cu vârf de coada calului în 200 ml de apă. Totul se fierbe pentru 10 minute, se lasă să se răcească, se strecoară și se poate folosi pentru uz extern, în comprese.

Administrare externă

Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor se administrează planta sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să se obţină o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;

Pentru favorizarea regenerării pielii şi reducerea riscului de sângerare se aplică local sub formă de badijonaj cu maceratul sau infuzia de plantă;

Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de şezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă;

Pentru menţinerea sănătăţii părului se fac spălături cu maceratul sau cu infuzia de plantă;

Pentru reducerea transpiraţiei abundente se fac băi locale cu macerat sau cu infuzie de plantă

SURSA:https://elixirul-sanatatii.ro

error: Content is protected !!