Remedii

FRUNZELE DE DAFIN – Leac pentru diabet, boli ale inimii și mătreață

În gastronomie, dafinul se folosește pentru aromatizarea tocanelor, pentru preparatele umplute (sarmale), pentru preparatele din pește ori la marinarea cărnii. Frunzele de dafin conțin 2% ulei esențial, care este bogat în antioxidanți. Însă aroma sa nu este singurul beneficiu pe care le poat avea.

Frunzele de dafin, cunoscute și sub denumirea de laur, au o serie de efecte terapeutice pentru sistemul digestiv, pentru aparatul respirator, pentru sănătatea inimii, dar pot fi folosite totodată și pentru ameliorarea durerilor menstruale, pentru menținerea părului frumos și sănătos ori pentru ținerea la distanță a insectelor.

În gastronomie, dafinul se folosește pentru aromatizarea tocanelor, pentru preparatele umplute (sarmale), pentru preparatele din pește ori la marinarea cărnii. Frunzele de dafin conțin 2% ulei esențial, care este bogat în antioxidanți. Însă aroma sa nu este singurul beneficiu pe care le poat avea.

Frunzele de dafin, cunoscute și sub denumirea de laur, au o serie de efecte terapeutice pentru sistemul digestiv, pentru aparatul respirator, pentru sănătatea inimii, dar pot fi folosite totodată și pentru ameliorarea durerilor menstruale, pentru menținerea părului frumos și sănătos ori pentru ținerea la distanță a insectelor.

Laurul este o plantă bogată în substanțe nutritive, frunzele conțin doze mari de vitamina C, vitamina A, acid folic și minerale precum calciu, potasiu, magneziu, zinc, fier, seleniu și cupru. Acestea și alte ingrediente active prezente în frunzele sale îi conferă proprietăți importante pentru sănătatea noastră și îngrijirea corpului.

Beneficiile frunzelor de dafin

  • Îmbunătățesc digestia
  • Ameliorează afecțiunile respiratorii
  • Combat mătreața și căderea părului
  • Tratează diabetul de tip 2
  • Favorizează bunăstarea rinichilor
  • Întărește sistemul imunitar

Eficient în tratamenul diabetului

Frunzele acestei plante s-au dovedit a fi eficiente în tratamentul diabetului de tip 2 pentru a reduce nivelul glucozei din sânge, dar și al colesterolului și al trigliceridelor. Antioxidanții conținuți în frunzele de dafin ne ajută organismul să producă insulină eficient. Dacă doriți să țineți zahărul din sânge la distanță în acest fel (întotdeauna după ce ați auzit opinia medicului dumneavoastră), este recomandabil să luați pulbere de dafin timp de 30 de zile sau să fierbeți câteva frunze de dafin în 3 pahare de apă, fierbând-o până nu se reduce la o singură cană. Se filtrează, se lasă să se răcească și se bea imediat înainte de mese de două ori pe zi.

Tratează tusea, gripa și răceala

Frunzele de dafin s-au dovedit a fi eficiente în combaterea simptomelor gripei. La primele simptome de tuse și frig sau alte probleme respiratorii, fierbeți doar 2-3 bucăți de foi de dafin timp de 10 minute și înmuiați o cârpă de bumbac cu care apoi faceți comprese pe piept pentru a ameliora simptomele. Desigur, este posibil să beți și infuzia ușor îndulcită cu miere.

Ceaiul de dafin scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare

Scăderea riscului apariției bolilor cardiovasculare este unul dintre principalele avantaje ale ceaiului din această plantă. Combinația puternică de potasiu, antioxidanți și fier îi conferă o alcătuire unică, având toți nutrienții necesari pentru a asigura o bună funcționare a sistemului cardiovasculator.

Benefice pentru inima

Acidul cafeic din frunzele de dafin, precum și alți antioxidanți care se regăsesc în acestea, îmbunătățesc sănătatea inimii, fortificând pereții venelor capilare și contribuind la eliminarea colesterolului “rău” din sânge.

Combate matreata si caderea parului

Frunzele de dafin îți pot menține podoaba capilară frumoasă și sănătoasă. Prepară o infuzie cu foi de dafin și folosește-o pentru a-ți clăti părul. Vei observa că mătreața va deveni o simpla amintire, iar părul nu va mai cădea la fel de mult.

Ameliorează durerile

Uleiul din frunze de dafin are proprietăţi antiinflamatorii şi ameliorează durerile cauzate de luxaţii, artrită, reumatism. Poţi face o cataplasmă din frunze de dafin şi ricin, ambele măcinate, pe care o legi în jurul încheieturii care te doare. Dacă îţi masezi tâmplele cu acest ulei ai putea scăpa de migrene. Tot pentru dureri de cap, poţi fierbe câteva frunze de dafin în apă pentru câteva minute. Strecori şi bei cât timp este fierbinte. De asemenea, poţi aplica pe frunte o pastă din frunze de dafin.

SURSA:https://elixirul-sanatatii.ro/

error: Content is protected !!