Remedii

6 beneficii ale murelor: de la pierderea în greutate la creșterea imunității și multe altele!

Beneficiile murelor: de la pierderea în greutate la creșterea imunității și multe altele!

Vara este sinonimă cu fructe de pădure, în special mure. Murele dulci și suculente, cum ar fi o gustare gustoasă, sunt disponibile în general din iunie până în noiembrie. Nu sunt de obicei fructe de padure, ci fructe agregate care aparțin familiei Rosacea. De culoare violet intens, aceste fructe au o piele netedă și fragilă. Aceste fructe de padure cuprind mai multe drupe mici sau drupele care sunt umplute cu suc. Mai mult, se spune că frunzele sale sunt folosite în ceaiuri pentru a trata stomacul supărat și pentru a spori sănătatea bucală. Acest fruct cu conținut scăzut de calorii este foarte versatil și poate fi adăugat la piureuri, gemuri, salate, boluri de fructe și budinci sau poate fi savurat așa cum este. Murele sunt în general disponibile în supermarketuri și pot fi folosite pentru a oferi mai multe beneficii pentru sănătate și frumusețe.Potrivit cărții Healing Foods de DK Publishing, „murele au un conținut ridicat de antioxidanți, dintre care antocianine sunt responsabile de culoarea violet intens. Antocianinele ajută, de asemenea, la combaterea deteriorării radicalilor liberi din organism și abordează o serie de condiții moderne, inclusiv hipertensiunea arterială, diabetul , pierderea vederii, funcția hepatică slabă și scăderea facultăților mentale. Boabele au și proprietăți detoxifiante și promovează sănătatea intestinului. ”

Beneficiile pentru sănătate ale murelor:

Acest suc de struguri pulpos poate ajuta la reducerea tuturor problemelor pielii (Rețetă în interior)

1.Murele sunt cunoscute pentru a spori puterea creieruluimurelor

Conform studiului publicat în Nutritional Neuroscience Journal, includerea murelor în dieta dvs. îmbunătățește atât funcția motorie, cât și cea cognitivă. Datorită conținutului bogat de polifenoli, au un efect protector asupra creierului.

2. Ajutați la stimularea digestiei

Murele sunt o sursă bogată de fibre solubile și insolubile, care este importantă pentru o mai bună funcționare a sistemului digestiv. Fibrele insolubile sunt responsabile pentru promovarea unei absorbții mai bune a apei în intestinul gros și ajută la adăugarea de volum în scaune, care tratează în continuare constipația și alte probleme digestive.

3. Poate ajuta la scăderea în greutate

Prezența fibrelor favorizează mișcarea eficientă a intestinului, ceea ce ajută la eliminarea problemelor precum constipația și alte probleme digestive. Mai mult decât atât, fibrele prezente vă ajută să vă mențineți burta mai plină pentru mai mult timp, împiedicându-vă astfel să mâncați în exces sau să vă răsfățați cu gunoiul. De asemenea, murele au un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face o gustare grozavă atunci când ți-e foame. Toți acești factori sunt esențiali pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos.

4. Ajutați la creșterea imunității

Prezența diferiților antioxidanți și vitamine fac ca murele să fie unul dintre cele mai bune fructe care ajută la creșterea imunității. Consumul regulat al acestor delicii tarty poate ajuta la combaterea diferiților agenți patogeni și la protejarea în continuare a organismului de infecții și alte probleme de sănătate.

5. Îmbunătățiți viziunea

Prezența conținutului de vitamina C în mure ajută la protejarea vederii de slăbire. Luteina din mure le protejează de razele ultraviolete dăunătoare, deoarece formează un pigment numit macula în zona din spatele retinei și îl previne de daunele cauzate de stresul oxidativ. Antioxidanții prezenți în acestea pot, de asemenea, întârzia degenerescența maculară legată de vârstă și cataracta.

6. Sunt sănătoși pentru inimă

Se datorează prezenței flavanolilor care fac murele prietenoase cu inima. Mai mult, alte componente utile, cum ar fi magneziul și fibrele prezente în ele, pot ajuta la prevenirea blocării arterelor și la stimularea în plus a fluxului sanguin lin. Acest lucru reduce riscul de a dezvolta boli de inimă și menține un sistem cardiovascular sănătos.

7. Vă poate sprijini sănătatea bucală

Fructele de pădure au fost atribuite sănătății bucale excelente, iar murele nu rămân în urmă. Proprietățile lor antiinflamatorii și antibacteriene luptă împotriva bacteriilor dăunătoare care cauzează boli orale.

Beneficiile de frumusețe ale murelor

 

Potrivit cărții Healing Foods, murele sunt o sursă excelentă de acid elagic antioxidant, care poate ajuta pielea să dăuneze din cauza supraexpunerii la soare. Acidul ellagic previne, de asemenea, descompunerea colagenului, schela care susține pielea fermă și previne inflamația.

  1. Murele conțin mai mult de 85% apă cu mult conținut de fibre. Consumul regulat al acestor fructe de pădure vă ajută să vă detoxificați sistemul și să vă mențineți în continuare elasticitatea pielii.
  2. Vitaminele A și C prezente în mure vă ajută să vă întineri pielea.
  3. Antioxidanții ajută la combaterea efectelor nocive și dăunătoare ale mediului asupra părului. Aplicarea topică a murelor poate adăuga volum și strălucire la picioarele tale.

Cum să adăugați mure în dieta dvs.?

Puteți adăuga mure la prăjituri, gemuri, salate de fructe, budinci, piureuri și faceți sirop dulce. De asemenea, puteți face oțet pe care să îl adăugați la salate și marinate. Una dintre cele mai bune modalități de a le adăuga în dieta ta este să le consumi așa cum este.

SURSA: https: //food.ndtv.com/

error: Content is protected !!