Remedii

Cele mai grave 5 boli de vară.cum sa le combati

Imbolnavirea vara este o adevărată prostie, dar anumite boli sunt mai frecvente în acea perioadă a anului. Deci, dacă doriți să vă bucurați în continuare de grătare, picnicuri și piscine, aflați cum puteți preveni și trata cinci dintre cele mai grave boli de vară.

1.  Urechea înotătorului : Urechea   înotătorului este o inflamație care apare în pielea canalului urechii. Urechea se infectează atunci când umezeala sau apa este prinsă în canalul urechii. O infecție poate apărea și atunci când există traume la nivelul urechii din cauza tampoanelor de bumbac sau a aparatelor auditive.

Urechea înotătorului poate provoca dureri urechii semnificative. Și simptomele obișnuite includ: secreția urechii, mâncărimea, pierderea auzului și senzația de plinătate în ureche.

Cel mai bun tratament pentru înotătorii urechii este un curs de picături pentru urechi, spune Marcelo Antunes, MD , medic otorinolaringolog (medic pentru urechi, nas și gât) din Piemont.

„Inițial folosim picături de antibiotice”, spune dr. Antunes. „De asemenea, va fi importantă o bună curățare a canalului urechii și îndepărtarea tuturor resturilor care se află în canal. Și putem face asta în birou. ”

Dr. Antunes spune că cea mai bună modalitate de a preveni urechea înotătorului este de a evita utilizarea vârfurilor Q, păstrați urechea curată și uscată și îndepărtați toată apa din canalul urechii după înot.

2.  Erupție de iedera otrăvitoare: Erupția de iedera   otrăvitoare este o erupție roșie, mâncărime care se formează atunci când pielea vine în contact cu uleiul sau rășina unei plante de iederă otrăvitoare. Erupția se dezvoltă în câteva ore sau chiar câteva zile după contact, iar severitatea reacției depinde de cantitatea de ulei pe care ați luat-o pe piele.

Dacă intrați în contact cu o plantă de iederă otrăvitoare și dezvoltați o erupție cutanată:

boli

  • Aplicați comprese reci pe piele.
  • Aplicați loțiune de calamină și cremă de hidrocortizon pentru a reduce mâncărimea.
  • Luați o baie de fulgi de ovăz pentru a usca erupția și pentru a reduce mâncărimea.

Plantele de iederă otrăvitoare au trei frunze verzi și o tulpină roșie și cresc de obicei sub formă de viță de vie. Frunze de trei, lasă-le să fie.

3.  Răceala de vară: Răceala din vară se simte întotdeauna mult mai rea decât în ​​timpul iernii. Dar sunt atât de diferite?

„Tipurile de virus pot fi ușor diferite, dar în esență nu există prea multe diferențe”, spune dr. Antunes. „ Răceala de vară pare mai gravă, pentru că în timpul verii toată lumea vrea să fie afară și să înoate. Uneori, virușii pot provoca un curs mai insidios, astfel încât să vă simțiți rău pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

Laptele cu mămăligă – protejează ficatul, scade colesterolul și prelungește viața

 

Simptomele frigului de vară includ: congestie nazală, scurgere limpede sau groasă, tuse uscată, presiune a urechii și, ocazional, febră.

Pentru a trata răceala de vară , Dr. Antunes recomandă să rămâneți hidratat, să folosiți clătiri saline nazale și să luați decongestionante orale și antiinflamatoare orale.

El spune că cel mai bun mod de a preveni o răceală de vară este să stați departe de persoanele cu răceli.

4.  Intoxicație alimentară : bolile de origine alimentară cresc în timpul verii, deoarece bacteriile alimentare cresc mai repede în condiții de căldură și umiditate, iar oamenii își cresc activitățile în aer liber, care includ gătitul și mâncatul în aer liber .

Cele mai multe boli de origine alimentară cauzează vărsături și diaree, dar ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți febră peste 101,5 ° F, sânge în scaun, semne de deshidratare sau diaree care durează mai mult de trei zile.

Pentru a preveni răspândirea bolilor de origine alimentară, Departamentul Agriculturii din Statele Unite recomandă:

  • Spălați-vă mâinile și suprafețele des.
  • Separarea cărnii la preparare și la grătar.
  • Gatiti toate carnea de vita cruda, porc, miel si vitel la 160 ° F.
  • Refrigerarea alimentelor perisabile, cum ar fi carnea gătită, salatele de cartofi sau paste.

5.  Astm: Vara poate fi un moment periculos pentru cei care suferă de astm , în special atunci când declanșatorii astmului se găsesc în mod obișnuit în aer liber. Schimbările bruște ale vremii, cum ar fi o zi umedă sau o briză rece, pot declanșa un atac. Chiar și fumul care curge dintr-un foc de tabără poate provoca un fler de astm.

Pentru a preveni un atac de astm de vară, cunoaște-ți factorii declanșatori și fii testat pentru alergii. De asemenea, este important să continuați rutina normală de tratament și să vă purtați inhalatorul în orice moment.

SURSA:https://www.piedmont.org/

error: Content is protected !!