Remedii

Scade colesterolul, vindecă vezica, întărește inima- apă de orz. 5 beneficii importante

Scade colesterolul, vindecă vezica, întărește inima- apă de orz. 5 beneficii importante

Consumul regulat de apă de orz ajută la menținerea la distanță a multor probleme de sănătate și vă hrănește corpul. Pe lângă băutură, poate fi adăugat la salate, tocănițe

Cum se face apă de orz

Clătiți orzul sub apă curentă, apoi înmuiați-l în apă timp de cel puțin 4 ore. Se strecoară și se amestecă 1 cană de orz înmuiat în 3-4 cani de apă. Aduceți-l la fierbere, apoi fierbeti timp de 45 de minute până la 1 oră, până când boabele sunt fierte și se înmoaie. Lasă-i să se răcească.

Se strecoară printr-o strecurătoare.

Bea 1-2 pahare de apă de orz pe zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea.

Iată primele 5 beneficii ale apei de orz

. 1. Apa de orz este un remediu natural excelent pentru infecțiile tractului urinar (ITU). Ca diuretic natural, crește urinarea pentru a ajuta la eliminarea toxinelor și a bacteriilor cauzatoare de infecții din organism.

2. Sprijină procesul de slăbire
Apa de orz este o băutură excelentă pentru sănătate pentru cei care doresc să slăbească. Conținutul său ridicat de fibre te menține plin pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât să nu te delectezi cu mâncarea inutil, doar din obișnuință.

3. Reduce nivelul colesterolului

Cu nivelurile sale ridicate de fibre insolubile, apa de orz este considerată bună pentru scăderea nivelului de colesterol din sânge, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

4. Sănătatea inimii

Pe lângă scăderea colesterolului, apa de orz ajută și la prevenirea aterosclerozei, afecțiune caracterizată prin îngroșarea pereților arteriali care compromite fluxul sanguin și crește șansele de a dezvolta boli cardiovasculare.

5. Îmbunătățirea digestiei

De natură alcalină, pe lângă faptul că are fibre insolubile, apa de orz este excelentă pentru sănătatea intestinului și ajută la digestie